Vrouwen in het Vechtdal
Zijn er dames die  Damespad Vechtdal gemist hebben afgelopen zondag 28 oktober?  Om toch een idee te krijgen kun  je de reportage ervan beluisteren zie onderstaande tijd: 
vanavond om 22.00 en 22.30 uur. ( 4 november zondag). 
 
Lijkt het je wat en ben enthousiast geworden na beluisteren van de reportage? Kijk uit naar volgend jaar, ons Damespad in het najaar. 
Wil je zolang niet wachten? Houd deze website, facebooksite Roze Vrouwen Vechtdal, en andere Lesbische sites in de gaten voor onze andere activiteiten. 
 
Het interview van wat in het teken stond van Damespad Vechtdal is afgenomen door Iris v.d Struik. - Roze Golf - RTV Oost. 
 
Roze Golf  elke zondag om 22.00-22.30 uur  te beluisteren met interviews en reportages van Jan Erik Plettenburg. 
 
Veel luisterplezier, uiteraard zijn deze en andere zaken over LHBTI via 
www.Rozegolf.nl te beluisteren. 
Hier onder het krantebericht wat afgelopen week in de Dalfser Marskramer heeft gestaan. De tijden kloppen er niet helemaal in, het is 10.30 uur aanwezig, 11.30 uur feestelijke opening tweede Damespad Overijssel, en om 12.00 uur wandelen geblazen. opgave kan en is handig om naar Rozegewoondoen@gmail.com te sturen. 
Klik hier om aan te passen

Radio 22-04: Wandelen met de Roze Vrouwen Vechtdal

Oktober vorig jaar zag Herma de regenboogvlag wapperen op het gemeentehuis in haar woonplaats Hardenberg. Het bleek coming out-dag te zijn en ook Hardenberg stak de vlag uit.

Herma zette een foto van de regenboogvlag op Facebook en dat leidde uiteindelijk tot de groep Roze Vrouwen Vechtdal. Herma organiseert nu activiteiten voor ‘roze vrouwen’ als onderdeel van de landelijke organisatie Groep 7152.

Als het aan Herma ligt, wordt Hardenberg een homovriendelijke gemeente. In de Roze Golf vertelt Herma over haar plannen tijdens een wandeling bij Hardenberg. Haar vriendin Jeanet loopt mee.

De uitzending is hier te beluisteren op zondagavond 22 april tussen 18:30 en 19:00 uur en hier op een later tijdstip.

 

 

Klik

Tweede Damespad van Overijssel voert door het Vechtdal

Overijssel krijgt een tweede Damespad, een wandelroute voor lesbiennes, biseksuelen en transgenders. De route start in Dalfsen en voert over een afstand van ongeveer twaalf kilometer door het Vechtdal.

Het nieuwe Damespad is een initiatief van Herma Rengelink van Roze Vrouwen Vechtdal en wordt zondag 28 oktoberfeestelijk in gebruik genomen.

Het eerste Overijsselse Damespad werd in 2014 in gebruik genomen en start bij Huize Nieuw Rande bij Diepenveen.

In elke provincie is een Damespad, waar jaarlijks vrouwen uit heel Nederland naar toe komen om te wandelen en elkaar te ontmoeten. De routebeschrijvingen zijn ook op te vragen en individueel te lopen.

De Damespaden zijn een initiatief van Rita Zwaan. Zij zette in 2001 een wandelroute rond De Rijp in Noord-Holland uit. Daarna volgenden Damespaden in andere provincies.

Een gesprek met Herma Rengelink in de Roze Golf van zondag 21 oktober.

(Bron: Roze Golf)

Interview in Amarant

interview_herma.pdf
Downloaden
Opnieuw in het nieuws! Online in Hardenberg.nu 

Persbericht   'De Dedemsvaartse Courant'      (18/4/2017) 

 
Internationale Coming Out Day 
 
Afgelopen dinsdag 11 oktober was het Coming Out dag! 
Op vele plaatsen werd er dan ook aandacht aan geschonken door de regenboog vlag uit te hangen. 
Dus ook bij ons in Hardenberg bij het gemeente huis , wapperde trots de regenboogvlag.
 
Via onderstaande link lees je het  krantenartikel hierover. 
 
Met trotse, roze groet!  Herma Rengelink 
 
Artikel in Dedemsvaartse Courant: